Divoká kachna na rožni

Rozpočet: 1 kachna, sůl, 20 dkg slaniny, citronová šťáva z 1 citronu, 5 dkg řeřichy, ocet.

 

Kachnu necháme 3 – 4 dny v peří viset na chladném místě; pak ji oškubeme, opálíme a opatrně vykucháme, vypereme, nasolíme, prsíčka obložíme plátky slaniny a obvážeme nití. Kachnu nabodneme na rožeň, obvážeme archem čistého papíru potřeného máslem a opékáme na rožni necelé ½ hodiny. Papír pak odstraníme a kachnu opět asi ½ hodiny při mírném ohni opékáme, aby kůžička nabyla zlatožluté barvy. Před podáváním zalijeme kachnu hustou citronovou šťávou, zředěnou šťávou z rožnění. Kachnu ozdobíme pokrájenou řeřichou, postříkáme octem a dosolíme.