Sluka nadívaná

Rozpočet: 1 sluka, 15 dkg másla, 1 vejce, 5 lžic smetany, 1 lžíce strouhanky, špetka mletého muškátového oříšku, sůl, 1 dkg hrozinek, 1 dkg mandlí, 5 dkg slaniny, lžička mouky, ¼ l hovězí polévky.

 

Nádivku připravíme z utřeného másla, do něhož jsme vmíchali vajíčko, trochu smetany, strouhanku, špetku soli, muškátový oříšek, několik hrozinek a rozstrouhaných mandlí.

Sluku uvnitř vytřeme solí, nadijeme, zašijeme, obalíme slaninovým plátkem, ovážeme nití a pečeme na másle. Hodně ji podléváme hovězí polévkou a před upečením přidáme trochu kyselé smetany. Nakonec šťávu zaprášíme moukou, zalijeme polévkou a povaříme do správné hustoty. Hotovou sluku přelijeme šťávou.

Příloha: brambory a kompot.