Daňčí zvěřina s kapary

Rozpočet: 1 ½ kg zvěřiny, sůl, špetka mletého pepře, 8 dkg másla, 20 dkg slaniny, 2 lžíce koňaku, 2 sklenky vína, 1 lžíce kaparů, šťáva z půlky citronu, 2 cibule, lžíce solamylu, ¼ l hovězí polévky.

 

Zvěřinu pokrájíme na větší kousky, pokropíme koňakem a necháme chvíli odležet. Zatím pokrájíme cibuli na kolečka a podusíme na másle do růžova. Odleželou zvěřinu vložíme na cibulku a na slaninu nakrájenou na drobné kostky, vše osolíme a opepříme. Zvolna dusíme přikryté, podléváme vínem a odvarem z kostí zvěřiny nebo hovězí polévkou. Když je zvěřina měkká, vyjmeme ji, šťávu zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěného v několika lžících vychladlé polévky, přidáme kapary a citronovou šťávu. Zvěřinu krátce ve šťávě prohřejeme a podáváme.

Příloha: opečené brambory.