Daňčí v rosolu

Rozpočet: 1,5 kg zvěřiny, 2 telecí nožičky, ¼ kg uzeného masa, sůl, 1/8 l octa, 2 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 2 hřebíčky, nové koření, 3 bobulky jalovce, kousek zázvoru, květu, 1 petržel, 1 cibule, citron.

 

Odleželé daňčí maso nakrájíme na menší kousky, spaříme je vařící vodou a dáme společně povařit se spařenými telecími nožičkami a uzeným masem (zvěřinu jen slabě osolíme). Během vaření zalijeme octem, přidáme bobkové listy, pepř, hřebíčky, nové koření, jalovec, malý kousek zázvoru, strouhanou citronovou kůru, trošku květu, petržele a cibule. Zvěřinu necháme mírně do měkka uvařit, pak ji vyndáme a vývar ještě trochu povaříme.

Nakrájené maso dáme do hlubokého hrnku, obložíme citronem a zalijeme povařeným a procezeným odvarem. Nádobu postavíme do chladničky nebo do studeného sklepa a necháme ztuhnout. Před podáváním hrnek ponoříme na okamžik do horké vody, rychle vytáhneme, vyklopíme a podáváme.