Daňčí kýta

Rozpočet: 1 kg daňčí kýty, sůl, 10 dkg slaniny, 15 dkg másla, 6 dkg cibule, 1 mrkev, kůra z půlky citronu, 1 bobkový list, 10 zrnek pepře, ½ l červeného vína nebo 10 lžic kyselé smetany, 3 dkg mouky, ¼ l hovězí polévky.

 

Opranou a odblaněnou kýtu zbavíme loje a naklepeme. Pak ji osolíme, hustě protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou a na rozpuštěném másle dusíme. Přitom ji podléváme hovězí polévkou a přidáme kousek nakrájené mrkve, cibule, nastrouhanou citronovou kůru, bobkový list a zrnka pepře. Kýtu bez zakrytí upečeme za častého polévání šťávou do měkka. Měkkou kýtu nakrájíme na tenké plátky, šťávu zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme smetanou nebo červeným vínem a povaříme. Procezenou šťávou zvěřinu polijeme.