Tetřívek pečený II

Rozpočet: 1 tetřívek, sůl, 20 dkg slaniny, 1 menší cibule, 5 zrn pepře, 5 dkg másla, hovězí polévka, lžička mouky.

 

Tato úprava je vhodná hlavně pro kohouty mladší tři roků. Oškubaného a vykuchaného tetřívka nasolíme zevně i uvnitř, prsa protáhneme slaninou (dost hustě). Do pekáče nakrájíme 1 menší cibuli, asi 7 až 10 dkg slaniny, přidáme několik zrnek pepře, kousek másla a připraveného tetřívka necháme na pekáči zvolna péci. Přitom jej často podléváme vlastní šťávou a popřípadě jednou podlijeme i trochou hovězí polévky. Upečeného tetřívka vyjmeme a rozčtvrtíme. Zbylou šťávu necháme do růžova vydusit, zaprášíme špetkou mouky, opět podusíme, necháme povařit s trochou polévky a procedíme. Při podávání tetřívka touto šťávou poléváme.