Tetřívek nadívaný I

Rozpočet: 1 tetřívek, ¼ kg slaniny, ¼ kg šunky, 5 sardelek, 5 šalotek, citronová kůra, muškátový oříšek, koření, 5 dkg žampionů, 10 dkg másla, ½ l hovězího vývaru, 1 lžíce hladké mouky, sůl.

 

Z vykuchaného tetřívka odřízneme prsíčka, nakrájíme je a promísíme se slaninou, šunkou, sardelkami, šalotkami, kůrou nastrouhanou z jednoho citronu, muškátovým oříškem a trochou koření, osolíme. Přidáme žampiony a tetřívka touto směsí nadijeme, zašijeme, obalíme plátky slaniny a dáme péci na máslo. Podléváme dobrým hovězím vývarem. Když je tetřívek měkký a šťavnatý, slaninu odstraníme a ještě chvilku necháme péci; šťávu zahustíme lžící mouky a podáváme.