Úprava ostatní dropí zvěřiny

Rozpočet: dropí křídla a stehna, sůl, 10 dkg másla, 1 cibulka, 3 lžíce mouky, ¼ l hovězí polévky, 3 sardelky, 3 dkg másla, lžička strouhané citronové kůry, sklenka červeného vína, lžíce octa.

 

Chceme-li upravovat též zvěřinu z křídel a stehen, je nutno oboje nejprve vařit v polévce, a to nejméně 3 hodiny. Polévka se pak slije a nepoužívá se.

Na zvěřinu se upravuje tato omáčka: Na másle se osmahne trochu pokrájené cibulky s moukou do červena, pak se přidají pokrájené a na másle prosmažené sardelky, hovězí polévka, troška nasekané citronové kůry; vše se vaří společně asi 1 hodinu, zalije se červeným vínem a nechá přejít varem. Potom se do této omáčky dá dropí zvěřina a povaří asi ¼ hodiny. Uvařená se vyjme z omáčky, dá se na mísu a zalije se omáčkou, k níž se přimíchá trochu octa.