Pečené zvěřinové řízky na roštu
Rozpočet: 1 kg zvěřiny, 1 olej, citronová šťáva z 1 citronu, olej na smažení, sůl, 1 lžička papriky, ¼ kg čerstvých hub, 5 snítek petrželové natě, citron, 10 dkg másla, 1 kompot.
Omytou zvěřinu zalijeme olejem a citronovou šťávou nebo octem a necháme asi dvě hodiny odležet.
Po vyjmutí z marinády zvěřinu položíme nerozpálený rošt a pečeme na každé straně asi 7 – 10 minut. Hotovou zvěřinu okořeníme solí a paprikou a podáváme na velmi horkých talířích.
Ke zvěřině podáváme oblohu z hub, petrželkové natě a patočnice (zelenina). Maso poklademe koláčky citronu nebo k němu podáváme ovocné máslo, které připravíme z másla a rybízového nebo brusinkového kompotu v poměru 1 : 1.