Bernegat nádivka

Rozpočet: ¼ kg slaniny, 10 dkg cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hořčice, ½ rajčatového protlaku (nebo kečupu), ½ lžíce octa, 1 větší jablko, ½ sklenky vína šery, 1 lžíce strouhaného chleba, sůl, špetka mletého pepře.

 

Slaninu nakrájíme na kostičky a do zlatova vyškvaříme. Pak škvarky přecedíme a do vyškvařené slaniny přidáme cibuli nakrájenou na jemné kostičky a nakrájený česnek, hořčicí, rajčatový protlak, ocet, jablka nakrájená na kostičky a šery. Častého míchání zvolna vše dusíme asi 20 minut. Vmícháme slaninové škvarky, osolíme a opepříme. Nakonec vše vyklopíme do mísy a přidáme ještě nastrouhaný chléb.

Nádivka je výborná pro přípravu divokých kachen.