Zvěřinová míšeninka

Rozpočet: 50 dkg zvěřiny, sůl, 10 dkg másla, 5 pepřů, 1/8 l vína, 1/8 l polévky, 2 žemle, 2 lžíce šťávy k dušení, na špičku nože pepř a koření, 5 dkg másla, 2 dkg másla na zalití.

 

Očištěnou srnčí, jelení nebo zaječí zvěřinu osolíme, dáme na máslo, přidáme celý pepř, zalijeme červeným vínem a polévkou z kostí a dusíme doměkka. Měkkou zvěřinu třikrát umeleme na strojku nebo umixujeme, přidáme k ní prolisované žemle, namočené ve šťávě z dušené zvěřiny, dále zbylou šťávu, bílý tlučený pepř, paštikové koření, sůl a rozehřáté máslo. Promíchanou jemnou míšeninku dáme do kamenného hrnce, zalijeme ještě trochu máslem a dáme do studena. Úplně studenou míšeninku vyklopíme, tence nakrájíme a vložíme mezi rozkrájené žemle nebo jí žemle potíráme.