Slučí paštika I

Rozpočet: 3 sluky, 15 dkg másla, 1 cibule, 2 zrna nového koření, 2 stroužky česneku, špetka zázvoru, 1 celer, 1 petržel, 20 dkg slaniny, 20 dkg vepřových jater nebo bůčku, 2 sardele, 1 vejce, mletý pepř, citron, špetka muškátového oříšku, sůl.

 

Na paštiku upravujeme jen velmi staré nebo ve zvěřině chudé sluky. Sluku dusíme na másle s přidáním cibule, nového koření, česneku, zázvoru, celeru, petržele a trochu slaniny. Jakmile zvěřina změkne, seškrábneme maso s kostí, přidáme vepřové maso, slaninu a sardele nebo trochu sardelové pasty a jemně (dvakrát) umeleme na strojku. Do umletého masa přidáme čerstvé máslo, vejce, trochu citronové kůry, něco bílého pepře, popřípadě i muškátového oříšku, a vše dobře promícháme. Sklenici (zavařovačkou) vymažeme máslem, na dno sklenice dáme plátek slaniny, pak naplníme paštikou a přikryjeme plátky slaniny, sklenici uzavřeme a necháme vařit v páře nejméně hodinu.