Srnčí paštika játrová I

Rozpočet: 1 srnčí játra, 1 srdce, 1 jazyk a část plic, 2 housky, 2 vejce, sůl, 1 cibule, pepř, majoránka, 2 stroužky česneku, strouhanka, 25 dkg slaniny; 10 dkg másla, 1/8 l mléka.

 

Polovinu srnčích jater odložíme, druhou část uvaříme se srdcem, kouskem plic a jazykem. Po vychladnutí umeleme dvakrát společně se dvěma houskami, namočenými v mléce a vymačkanými. Přidáme část na kostičky pokrájené slaniny, na másle usmaženou cibulku, sůl, pepř, majoránku, česnek, celá vejce a odložená mletá syrová játra. Do dobře promíchané směsi přidáme tolik strouhanky, aby byla směs přiměřeně hustá. Pudingovou nebo paštikovou formu vyložíme jemnými plátky slaniny, naplníme směsí a těsně uzavřenou vaříme v páře asi 1 hodinu.