Paštika z divokého králíka

Rozpočet: 1 divoký králík, sůl, 10 zrn pepře, 2 velké cibule, 2 mrkve, sklenka bílého vína, špetka tymiánu, 1 bobkový list, 5 zrn celého pepře, ½ kg vepřové krkovičky, 15 dkg slaniny, 5 pistácií, 5 dkg vepřového sádla, 1 králičí játra, ¼ l vývaru.

 

Čistou, odblaněnou a vykostěnou zvěřinu z divokého králíka proložíme pokrájenou cibulí a mrkví, pokropíme bílým vínem a dáme na 2 – 3 dny odležet.

Kosti z králíka vaříme se špetkou tymiánu, bobkovým listem, pepřem, mrkví, cibulí. Procezenou polévku uschováme v chladnu. Z odleželé králičí zvěřiny vybereme několik pěkných kousků a ostatní umeleme s vepřovou krkovičkou. Přidáme trochu polévky z kostí, osolíme, opepříme, vmísíme na kostky krájenou slaninu. Nakonec přidáme ještě 5 oloupaných, drobně krájených pistácií a vše dobře promísíme. Směsí plníme buď paštikové formy, nebo ohnivzdorné kelímky, vyložené plátky slaniny a zvěřiny. Pečeme ½ hodiny a upečenou paštiku zalijeme horkým vývarem z kostí a vychladlé vepřovým sádlem.