Omáčka tatarská

Rozpočet (pro 5 osob): na majonézu – 2 žloutky, sůl, 20 dkg oleje, 1 menší citron, na špičku nože tlučený bílý pepř, kávová lžička jemné hořčice, 5 kapek anglické omáčky (worcester), 1 lžíce octa;

na omáčku – 1 sardel, 2 dkg kyselé okurky, ½ dkg kaparů, 1 dkg cibule, 1 kousek citronové kůry, 1 žloutek z vejce natvrdo vařeného, ½ lžičky zelené petrželky.

 

Připravíme si třenou olejovou majonézu (viz předpis), do níž zamícháme utřenou, prolisovanou sardel, strouhanou kyselou okurku, jemně usekané kapary, strouhanou citronovou kůru, sekanou zelenou petrželku, ustrouhanou cibulku a natvrdo vařený prolisovaný žloutek. Tuto omáčku podáváme k studeným zvěřinovým pokrmům.