Medvědí tlapy I

Z české kuchyně

 

Rozpočet: 2 medvědí tlapy, ½ l bílého vína, kůra z 1 citronu, špetka zázvoru, 5 zrn pepře, 1 cibule, 3 hřebíčky, 1 lžíce octa, ¼ l vepřové krve, 10 dkg hrachových lusků, 10 dkg másla a 1 lžíce mouky, sůl.

 

Stažené, oddělené medvědí tlapy důkladně omyjeme a spaříme. Potom na chodidlech odřízneme vazivové polštářky a očištěné tlapy dáme do kastrolu, zalijeme bílým vínem, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, zázvor, pepř, osolíme a vše dusíme do změknutí. Na udušené tlapy nalijeme vepřovou krev, přidáme ocet, zamícháme lusky pokrájené na kousky, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a hřebíček. Nakonec vše zahustíme jíškou a posypeme zbytkem citronové kůry.

Příloha: chléb.