Medvědí pečeně po ruském způsobu

Z ruské kuchyně

 

Rozpočet: 2 kg medvědí zvěřiny, sůl, 20 dkg slaniny, 10 dkg másla, 10 bobulek jalovce, 10 zrn celého pepře, mořidlo (viz mořidla).

 

Pro tuto úpravu se nejlépe hodí kýta nebo hřbet z mladého medvěda. Očištěnou zvěřinu naložíme do mořidla asi na 4 až 5 hodin. Pak ji vyjmeme, proslaníme, osolíme, přidáme koření a vložíme na pekáč. Podlijeme ji a necháme v troubě péci 3 až 4 hodiny a často obracíme. Při pečení zvěřinu ještě potíráme máslem a pečeme do zlatova.

Zvěřinu ze starších kusů musíme nechat několik dní naloženou v mořidle a 1 den v mléce.

Měkkou zvěřinu nakrájíme a podáváme politou vlastní šťávou.

Příloha: brambory.