Křepelky po vlašsku

Z italské kuchyně

 

Rozpočet: 5 křepelek, ½ kg rýže, sůl, 2 cibule, ¼ kg másla, 10 dkg parmezánu.

 

V dobře přikrytém hrnku uvaříme ve slané vodě ½ kg rýže s 5 dkg másla a jednou cibulkou do poloměkka. V kastrolu rozpustíme trochu másla, a když se začíná škvařit, přidáme k němu polovinu rýže, naklademe na ni rozpůlené křepelky, osolíme a zalijeme vše ještě přepuštěným máslem. Na povrch položíme cibuli, zasypeme hojně parmezánem, přikryjeme druhou polovinou rýže, na ni znovu nasypeme parmezán a ještě jednou vše zalijeme rozpuštěným máslem. Kastrůlek dobře přikryjeme pokličkou a dáme do trouby, kde se rýže asi 20 minut pozvolna při mírném ohni dusí. Před podáváním se pokrm vyklopí na mísu, posype znovu sýrem a zalije ještě vřelým máslem. Používá se pouze čerstvé máslo.