Krokety ze zvěřiny

Rozpočet: 1 kg zvěřiny (jakékoliv – 1 z koroptví nebo bažantů), 1 cibule, citronová kůra, 6 dkg másla, 6 dkg mouky, 2 lžíce madeirského vína, 6 – 8 žampionů, 3 žloutky, 10 až 20 dkg strouhanky, 15 dkg sádla, 1 lžíce kadeřavé petrželky, sůl.

 

Zbytky zvěřiny osolíme a uvaříme v polévce s kouskem citronové kůry a cibulí. Kosti se mohou vařit současně se zvěřinou, pak se oddělí. Vývar necháme částečně vysmahnout. Připravíme si z másla a mouky tmavou jíšku a rozředíme ji vývarem ze zvěřiny na hustou kaši. Kaši opatrně přidáváme ke zvěřině nakrájené na kostičky nebo jemně rozsekané. Přidáme drobně rozsekané žampiony, víno a spojíme se žloutky v hustou kaši. Na prkénko nasypeme strouhanku, v ní obalíme kousky kaše vyválené na šišky a smažíme v rozpáleném tuku. Na míse je postavíme na výšku a ozdobíme kadeřavou petrželkou.