Grenáda ze zvěřiny

Rozpočet: 1 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, žemle, 3 vejce, 1 dl vína, 3 dkg másla, sůl.

 

Polovina libové zvěřiny se nakrájí na tenké plátky, z masa se odstraní blány, plátky se naklepou nožem a proslaní. Druhá polovina zvěřiny se rozemele se slaninou a žemlí namočenou v mléce, přidají se 3 žloutky, osolí a přileje se 1 dl madeirského vína. Vše se dobře promíchá a přidá sníh ze 3 bílků. Rendlík se vymaže máslem, obloží plátky slaniny a na ně se pokládají plátky zvěřiny proslaněnou stranou ke dnu. Na plátky se pak přiloží vrstva sekaniny, urovná se a vše se dá péci do páry do trouby tak, že se rendlík s masem vloží do větší nádoby s vroucí vodou (voda nesmí přetéci do rendlíku). Grenáda se podává se zakyslou omáčkou.