Dušená lyska

Z americké kuchyně

 

Rozpočet: prsíčka, křídla a stehna ze 2 lysek, 2 – 4 cibule, 4 mrkve, 5 rajčat, větší špetka majoránky, 1 polévková lžíce nasekané zelené petrželky, sůl, 4 – 6 zrn pepře, 2 bobkové listy, ¾ l vody a 1 polévková lžíce octa, špetka mletého pepře, 3 lžíce mouky, 5 dkg másla.

 

Lysky stáhneme i s tukem, odřízneme jim prsíčka, křídla a stehna (ostatní zvěřinu nepoužíváme). Do kastrolu připravíme cibule nakrájené na kolečka, mrkev a rajčata nakrájená na plátky, přidáme majoránku, sekanou petrželku, zrnka pepře, bobkový list a osolíme. Vše zalijeme vodou a octem a mírně povaříme.

Mezitím osolíme a opepříme zvěřinu z lysek, obalíme v mouce a opékáme do zlatova na másle v jiném kastrole. Opečenou zvěřinu zalijeme připraveným zeleninovým základem s kořením a zvolna dusíme asi 2 hodiny až do změknutí.

Příloha: brambor.