Medvědí tlapy dušené

Z ruské kuchyně

 

Rozpočet: 2 medvědí tlapy, sůl, 15 – 20 dkg slaniny, 10 zrn jalovce, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 2 bobkové listy, ½ l hovězího vývaru.

 

Čistě oprané tlapy zbavené vazivových polštářků na 3 dny naložíme do mořidla (viz mořidla). Do pekáče dáme na plátky nakrájenou slaninu, přidáme koření, podlijeme troškou mořidla a hovězím vývarem a osolené tlapy 6 až 7 hodin dusíme. Hotové buď rozkrájíme a podáváme s vlastní šťávou, nebo je necháme vcelku ve šťávě vystydnout, pak je rozkrájíme, okořeníme tlučeným pepřem, smočíme v rozpuštěném másle, obalíme ve strouhance a osmažíme.

Příloha: brambory.