Úprava starých křepelek

Z italské kuchyně

 

Rozpočet: 5 křepelek, ¼ l bílého vína, ¼ l 4 % octa, 5 hřebíčků, 2 bobulky jalovce, 1 proutek skořice, ¼ l hovězí polévky, 10 dkg másla, ¼ kg makarónů, 5 dkg parmezánu, 5 dkg másla, brusinkový kompot.

 

Křepelky oškubeme, očistíme, opálíme, vykucháme, vypereme a dáme do mořidla (stejný díl bílého vína a octa, několik hřebíčků, 2 bobulky jalovce a celá skořice; (jalovcové bobulky můžeme i vypustit). V roztoku ponecháme staré křepelky 2 – 3 dny. Pak je osolíme a pečeme za stálého podlévání polévkou a mořidlem, v němž se máčely.

Příloha: makaróny promíchané parmezánem a zalité přepuštěným horkým máslem, brusinkový kompot.