Zvěřinová sedlina do polévky

Rozpočet: 3 – 4 dl polévky, 2 – 4 celá vejce, 2 – 3 lžíce jemně sekané zvěřiny z koroptví, bažantů nebo holubů (zvěřina ze sluky, 1 žampion, 1 dl vína), sůl.

 

Polévku s velmi jemně rozsekanou nebo umletou zvěřinou (i ze zbytků) dobře ušleháme se žloutky a nalijeme do porcelánové nádoby, vymazané máslem. Nádobu vložíme do větší nádoby s horkou vodou, která nesmí vařit, a tam necháme obsah ztuhnout. Potom sedlinu opatrně vyklopíme na mísu a nakrájíme z ní buď kostičky, nebo vykrajujeme nočky.

Upravujeme-li sedlinu ze sluk, přidáme 1 žampion dušený na madeirském víně a asi 1 lžíci téhož vína přidáme do polévky, která se použije na sedlinu.