Pečeňová omáčka

Z americké kuchyně

 

Rozpočet: 4 polévkové lžíce olivového oleje, 1 lžíce octa, 1 kávová lžička horké pepřové omáčky, špetka mletého pepře, 1 polévková lžíce worcesteru, 1 stroužek česneku, 1 lžíce hořčice, z ½ citronu kůra, z 1 citronu šťáva, sůl, 1 lžíce cukru.

 

V míse nejprve třeme olej, do něho přidáme ocet, vmícháme pepřovou omáčku, pepř, worcester, jemně nakrájený česnek, hořčici, citronovou kůru i šťávu, sůl a cukr. Vše důkladně třeme, pak směs přelijeme do kastrolu a zvolna vaříme 15 minut.

Máme-li omáčky větší množství, uložíme ji do chladničky. Hodí se k podlévání při pečení zvěřiny. Před podléváním pečeně je nutno omáčku nejdříve ohřát a udržovat ji horkou po celou dobu podlévání.