Divoký holub dušený II

Ze srbské kuchyně

 

Rozpočet: 1 divoký holub, sůl, 1/8 l hovězí polévky, 1 lžíce octa, 1 lžíce bílého vína, proužek citronové kůry, 3 šalotky, 3 hřebíčky, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, 5 dkg másla, lžíce strouhané chlebové kůrky.

 

Očištěného a vykuchaného holuba nasolíme, pokrájíme na čtvrtky, narovnáme na pekáček, zalijeme hovězí polévkou, octem, vínem, přidáme citronovou kůru, šalotky prostrkané hřebíčky, česnek, bobkové listy a necháme holuba dusit.

Mezitím v jiném malém kastrůlku dusíme na másle do zlatohněda strouhanou chlebovou kůru, přidáme ji k holubu a ponecháme důkladně produsit. Pak vyjmeme cibuli i bobkový list, maso dáme na mísu, omáčku procedíme a nalijeme na holuba.