Kančí pečeně s mandlemi

Rozpočet: 1 ½ kg zvěřiny, sůl, 10 dkg slaniny, 20 dkg másla, strouhaný tmavý chléb, 1 tlučený hřebíček, 1 dl madeirského vína, 2 – 3 lžíce smetany, 2 – 3 dkg oloupaných strouhaných mandlí.

 

Zvěřina se naklepe, protáhne proužky slaniny, osolí a peče v troubě na másle se zbytky slaniny asi 1 hodinu.

Mezitím si připravíme kašičku ze strouhaného tmavšího chleba s 5 dkg rozpuštěného másla a tlučeným hřebíčkem. Je-li příliš hustá, přidáme 2 – 3 lžíce smetany. Touto kaší potřeme stejnoměrně zvěřinu a pečeme do zhnědnutí, až se utvoří pěkná kůrčička. Před dopečením posypeme nadrobno sekanými mandlemi a podlijeme madeirským nebo jiným dobrým vínem.