Kančí kýta pečená s chlebovou kůrou

Rozpočet: ½ kýty z divočáka, 1 cibule, 1 celer, pepř, hřebíček, jalovec, červené víno, 20 dkg másla, 3 vejce, půl lžičky skořice, lžička cukru, 20 dkg chlebové strouhanky, 1 dl červeného vína, kyselá smetana, sůl.

 

Marinovanou kýtu zvolna pečeme za stálého podlévání. Mezitím rozstrouháme chléb usušený v troubě a prosejeme před řídké sítko. V misce utřeme máslo, přidáme vejce, půl lžičky skořice, cukr, chlebovou strouhanku, podle potřeby přilijeme trochu červeného vína a vše dobře promícháme, aby bylo těsto husté jako na nádivku. Půl hodiny před dopečením vyjmeme kýtu z pekáče, obalíme těstem, potřeme lehce hustou, kyselou smetanou a necháme ještě asi půl hodiny dopéci, až chlebová kůra trochu ztvrdne. Pak kýtu rozkrájíme a polijeme šťávou z pečeně.