Černá zvěřina s višňovou omáčkou

Rozpočet: 1,75 kg zvěřiny, ocet, sůl, 35 dkg višní, 3,5 dl bílého vína, 5 dkg másla, 5 dkg mandlí, citronová kůra, hřebíček, 5 dkg cukru, polévka ze zvěřiny.

 

Čistě omytá zvěřina se vloží do 2 dílů vody a 1 dílu octa, osolí a uvaří se do měkka (ze starší zvěřiny se před úpravou odstraní všechen tuk).

Višně se rozdrtí i s peckami a nechají se vařit půl hodiny s bílým vínem; přilije se trochu polévky ze zvěřiny a přecedí. Z másla a trochy mouky se udělá začervenalá jíška, která se smíchá s 2 dl polévky ze zvěřiny a přilije se k višním. Pak se přidají sladké, oloupané rozstrouhané mandle, nadrobno nakrájená kůra z půlky citronu, trochu tlučeného hřebíčku a cukr. Vše se svaří na zahoustlou omáčku. Uvařená zvěřina se rozkrájí na tenké plátky a zalije touto omáčkou, kterou jsme předtím prolisovali jemným sítem. Místo višní je možno použít též stejného množství šípků a upravit stejným způsobem.